Ο Γιώργος Βακαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985, όπου και μεγάλωσε. Λάτρης των μαθηματικών, της τεχνολογίας και της ροκ μουσικής, έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ατλαντίς 105.2FM την περίοδο 2005 - 2007 και ως συντάκτης στο rocking.gr. Το 2008 αποφοίτησε από την Σχολή Ηλ/γων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Σήμερα ζει στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται στον κλαδο της Πληροφορικής.

Τον Γενάρη του 2009 αποφασίζει να διακόψει τις διδακτορικές του σπουδές για να αφοσιωθεί στην συγγραφή. Αφορμή στάθηκε η βράβευση του διηγήματος "Να την πεις Βασιλική" από την λογοτεχνική ομάδα Ιδεόπνοον και το περιοδικό Πνοές Λόγου και Τέχνης. Ένα χρόνο αργότερα βραβεύουν και τις "Αλκυονίδες Μέρες".

Την άνοιξη του 2009 παρακολούθησε το Εργαστήρι Βιβλίου στο Εθνικό ΚΕντρο ΒΙβλίου υπό τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου και τον χειμώνα του 2010 τα "10 μαθήματα για την ελληνική πεζογραφία" στον 10ο κύκλο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.

Ανάμεσα στους αγαπημένους του λογοτέχνες συγκαταλέγονται ο Gabriel Garcia Marquez, ο Éric-Emmanuel Schmitt, η Κατερίνα Γώγου, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Γιάννης Ρίτσος. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει και ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βιβλίο "Ημερολόγιο ενός αγγέλου" είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων. Στα άμεσα σχέδιά του είναι μια δεύτερη συλλογή και μία νουβέλα